Så tog sommaren slut…och utställningshösten är här

rimforsa_1b_smallI sommar har vi fått njuta av både ‘operfekta’ bilder tagna med Hålkameror och Leksakskameror och Magnus Westerborns USA-bilder. Nu senast visade vi Årets Bild 2013, Sveriges bästa pressbilder.

Nu är det höst och idag, lördagen 21 september, är det dags för vernissage. Johan Hedbäck och Annika Thörn Legzdins från Stockholm har fotograferat landskapet kring Rimforsa och kallar sin utställning ‘Omejd’. Ett spännande fotoprojekt där vi inte fått se några bilder tidigare och de har inte ens visat varandra under tiden de fotograferat. ‘Förvänta er inga vykortsbilder’, skriver de i sin förklaring. Spännande blir det! Utställningen pågår till 3 november.

Sen i november kommer vi att visa Lennart Nilssons utställning ‘Tillträde förbjudet’, ett bildreportage från Riksbankens slutna värld från 1950-talet. Den visar vi sedan fram över jul- och nyårshelgerna.

Nästa år startar med naturfotografen Magnus Nyman som firar 20år som Viltpaparazzi. Utställningen startar i slutet av januari och pågår till mitten av mars, Då blir det både Tranströmer och Jerusalem i galleriet…

…men mer om detta senare, för nu är det dags att ge sig till Fotogalleriet för att förbereda dagens vernissage. Vi får se om Rimforsaborna laddat med ‘tjära och fjädrar’ 😉 …och det ser faktiskt fortfarande ut som sommar när man tittar ut…ingen brunska här och solen skiner från klarblå himmel. En perfekt vernissagedag eller hur!

rimforsa_Annika_small

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: