Snart är KRISEN här…

KRISEN-omslag-SVENSKT-600x498Jan Jörnmark har vi följt genom ett bortglömt Sverige i böckerna Övergivna platser och Övergivna platser 2, då denna resa i samtidshistorian kom ut i bokform 2007. Två år senare kom boken Atomtorg, Porrharar & Hitlerslussar ut. Jan hade då rest i Baltikum och Polen under ett par års tid tillsammans med radioproducenten Katarina Wikars.

Resan fortsatte 2011 med boken AVGRUNDEN där vi fick följa med Jan Jörnmark och Annika von Hauswolff till USA och spåren av bland annat bolånekrisen och förfallet i Detroit, men även till Kroatien och Östasien.

För ungefär ett år sedan hade vi möjligheten och förmånen att visa en fotoutställning med Jans bilder i vårt fotogalleri i Rimforsa, då han även höll ett, i trakterna omtalat föredrag med utgångspunkt i boken AVGRUNDEN men även ett litet ‘extranummer’ med lokal anknytning till Östergötland, nämligen Gusum.

Spagettiwestern

Spagettiwestern, , foto: Jan Jörnmark

Den nya boken KRISEN släpps snart…närmare bestämt den 29 oktober. Vi får då fortsätta följa Jan Jörnmark på resor till Spanien, Sicilien, Luxemburg, östra Tyskland och Bergslagen. Det fantastiska är inte att vi bara får följa med till dessa övergivna platser i bild, utan Jan har ju en fantastisk kunskap och förmåga att ge oss bakgrunden till varför det blivit så här. Får du chansen att lyssna på honom i nåt föredrag i din närhet…så ta den!

Förhandsbeställ redan nu hos oss och få ditt exemplar signerat av författaren.

Prologen till boken finns tillgänglig som förhandsbläddring här.

Tarragona

Tarragona, , foto: Jan Jörnmark

Sicilien

Sicilien, foto: Jan Jörnmark

Luxemburg

Luxemburg, foto: Jan Jörnmark

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: