Fotoutställning i Rimforsa: Simon Johansson – Across the Bridge

Across the bridge

 

Vernissage lördag 11 mars kl 12-15 på Nevabooks Fotogalleri i Rimforsa.

Utställningen pågår till 17 april.

 

ACROSS THE BRIDGE

När många fotografer tar sig till främmande länder stannar Simon Johansson hemmavid och skildrar den landsbygd han känner. En hembygdsskildring med både kärlek och svärta. Det är svårt. Och det är sympatiskt. Det finns så mycket fulhet här. Det finns så mycket skönhet. Bilderna både skaver och förför

 Som stockholmare och sommarölänning och under flera år halvtidspendlare har jag åkt över Kalmarsund fler gånger än det går att räkna. Hur många gånger kan det bli på 30 år? Tusentals. Minns att under de första åren, när bron var ny, stod ölänningarna i klasar längs vägkanten och tittade förundrat på fastlänningarnas invasion. De gör de inte längre.

 

Det finns så mycket fulhet här. Det finns så mycket skönhet här.

 

Annars är det mesta sig likt, här rör sig tiden långsamt. Men ön avfolkas sakta men säkert, skolor läggs ned och verksamheter upphör. Jag rullar förbi den igenbommade livsmedelsbutiken som fanns i en tillfällig, sedermera permanent, barack. Här har nu matvarorna ersatts av kombinerat mäklarkontor och loppis. Jag passerar radbyarna med de välmående storbönderna med sina nymålade hus, välklippta gräsmattor och romantiska vagnshjul på ladugårdsväggarna. Sedan kommer de slitna och förfallna gårdarna med sina rostiga traktorvrak och staplar med gamla bilbatterier.

 

 

 

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: