Amerikamånad

Vernissage_MW

Nu är det återigen dags för Amerikaveckan här i Kinda och Ydre kommuner. Det var ju här de organiserade emigrationsresorna i grupp startade med Peter Cassel och 1846 öppnade apotekaren Carl Gustaf Sundius emigrantbyrå i Apoteket i Kisa, det som idag är Café Columbia och Emigrantmuséet.

Här på NevaBooks vill vi ju gärna vara en del av detta arrangemang och har äran att visa två fotoutställningar av Magnus Westerborn på temat Amerika. Dels är det ‘Bikeriders for Jesus’, en utställning om Christian Crusaders, ett kristet motorcykelgäng från nordvästra USA. Magnus Westerborn följer med medlemmarna på ut på vägen, till motorcykelmöten, under gudstjänster och in i hemmen. Utställningen, som också finns som bok, ger en unik inblick i amerikansk motorcykelkultur.  Och dels är det en helt ny utställning som heter ‘Far from home’ med bilder från en fem månader lång resa runt USA med familjen under 1980-talet. I bilderna möter vi ett tidlöst USA som blandas med den resande familjens liv längs vägen.

Vernissage 20 juli kl 12-16 på NevaBooks Fotogalleri i Rimforsa. Därefter pågår utställningen till den 18 aug 2013. Musikunderhållning under vernissagen.

Magnus Westerborn bor i Örebro och arbetar som fotograf. Han är ordförande för fotoförfattarna i Svenska Fotografers Förbund och är även med och driver det nystartade fotogalleriet ”Black Door Gallery” i centrala Örebro. Han har också givit ut och medverkat som fotograf i ett flertal böcker.

Evenemangskalendern

Facebook-evenemang

twowentwest

Onsdagen den 24 juli kl 18-20 kommer Magnus att hålla ett bildföredrag här på NevaBooks på temat emigration, där han med sin kamera följt släktingar som emigrerade till Amerika i slutet på 1840-talet:

‘I slutet av 1840-talet med ett par års mellanrum lämnar 2 bröder Kävlinge i Skåne för USA. De anländer båda till Boston för att sen ta sig vidare västerut. Nils seglar runt Kap Horn på skeppet Edward Everett till slutmålet San Fransisco, varifrån han vandrar norrut och blir den första vita bosättaren i vad som idag är Tacoma i Washington state. Anders reser över prärien och dyker upp i folkräkningen i Utah 1851 med fru och ett barn.
Bröderna är Magnus mormors farfars bröder.’

Evenemangskalendern

Facebook-evenemang

Måndagen den 22 juli blir det möjlighet att prova på släktforskning på NevaBooks. Då kommer ÖGF (Östergötlands Genealogiska Förening) hit och visar/instruerar och svarar på dina frågor. Välkommen mellan 13-18. Möjlighet till detta finns även under tisdagen på Horns bibliotek och under torsdagen på Kisa bibliotek.

Evenemangskalendern

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: