Nu kommer sommaren…

…och med den nya öppettider i Rimforsa. Från och med onsdagen 9 maj har vi öppet 7 dagar i veckan fram till mitten av augusti. Må-Fr 10-18 och Lö-Sö 12-15. Vi håller dock stängt under Midsommarhelgen.

Markholm_600

Nu 4-5 maj är det sista helgen du har möjligheten att se Gustav Markholms naturbilder från Linköpings omedelbara närhet…många positiva kommentarer har hörts inne i Fotogalleriet. Det är också sista helgen med Åtvidabergs fotoklubbs bilder från sin egen hemkommun, fotograferade under ett helt år. Åtvidaberg firar i år 600år och fotoklubben 60år och detta manifesteras bl.a med en nyutkommen fotobok. Lördag och söndag 4-5 maj kl 12-15 som sagt.

byn_retur1

På onsdagen den 9 maj är det dags för vernissage på en ny fotoutställning i Fotogalleriet i Rimforsa. Det är Jönköpingsfotografen Arne Gustafssons ‘byn-retur’. En fantastisk kulturhistorisk då-och-nu-utställning om en by mitt i Småland. Arne kom nära byborna där under 1970-talet och återvände sedan 30 år senare i mitten av 00-talet och tog ‘samma’ bilder, men nu i färg istället för svartvitt. Har det hänt något under dessa 30 år eller har tiden sått helt stilla kan man undra? Visst, byborna har blivit 30 år äldre, det är väl helt klart och en del har även hunnit dö under denna tid och då lämnat ett tomrum i den senare bilden. En riktigt sevärd och tankeväckande utställning utlovas….och så finns det naturligtvis både en utställningskatalog och en fotobok kopplad till utställningen. Välkommen kl 12-16 den 9 maj.

byn_retur2

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: