Mullsjö Photo Festival 2-6 juni 2012

Då är Mullsjö Photo Festival i full gång, första dagen är avklarad med invigning, utställningar och föreläsningar/filmvisning. Årets festival är geografiskt mer koncentrerad till färre ‘scener’ och vi på NevaBooks håller till i ‘Vita huset’ i Mullsjö centrum alldeles invid kansliet och fotogalleriet. Här finns även Planket-utställningarna och festivaltältet med servering och underhållning vissa kvällar.

Gårdagens föreläsningar av DAWID, Bruno Ehrs och Peter Gerdehag var välbesökta…och underhållande/intressanta. Dagens föreläsningar med Johan Lindskog, Ingalill Snitt, Pieter ten Hoopen och Morten Krogvold lär bli minst lika intressanta. Såg och lyssnade på Mortens föreläsning vid förra årets festival…rena poesin! På måndag och tisdag för vi se och höra Mats Andersson (John Bauers skogar), Annelie Utter (Ekoturism/Bengaliska tigern), Örjan Henriksson (Ghost towns in New Mexico) och Anders Ryman (Livets steg).

Utställningarna har jag inte själv hunnit se ännu, men har hört mycket gott om dom och lokalerna de finns i, bl.a Carl Bengtssons, som hänger i Sveriges äldsta privata biografsalong i Ryfors…måste ses. Är den bara i närheten av kvalitén på hans fantastiska bok ‘Portraits’, så är bara det värt ett besök här. Då tar vi lite namedropping på utställarna i år: Morten Krogvold, Susanna Majuri, Peter Gerdehag, Helene Schmitz, Pieter ten Hoopen, Anne Nyblaeus, Bruno Ehrs, Carl Bengtsson, Anders Ryman, Ingalill Snitt, Lennart Kaltea, Dean CK Cox, Annelie Utter, Örjan Henriksson, Mats Andersson, Johan Lindskog, Anders Schönborg, Branko Madunic mfl, mfl.’

Fotoboksbutiken är uppdukad med böcker av de flesta av utställarna/föreläsarna + en hel massa annat, bl.a Inta Rukas fantastiska nya bok ‘People I know’ med porträttbilder från Lettland…helt fantastisk bok! Vi finns på plats ända fram till onsdagen den 6 juni. Riktigt färsk är även Mats Anderssons ‘Fotografi’ som kom hit direkt från tryckeriet! Passa på att köpa fotoböcker och samtidigt träffa fotograferna och få böckerna signerade.

Mullsjö2012-1611

Gamla biografen i Ryfors…en av Sveriges första…med Carl Bengtssons utställning

Mullsjö2012-1505

Planket-utställningen i centrum…här Ove Rahms …

Mullsjö2012-1498

…och Katja Tanhuas bilder

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: