Motsatser, kompletterar varandra.

Kontraster är en förutsättning för bildskapande, både på det tekniska och på det konstnärliga planet. Skillnaden mellan mörker och ljus skapar fotografiet och kontrasten mellan olika delar i motivet skapar bilden.

Inka Lindegård och Nicklas Holmström, är på många plan varandras motsatser vad gäller tycke och smak, i smått och stort. Tillsammans skapar de bilder med storslagna vyer och små detaljer.

Efter att ha levt och arbetat ihop i 5 år, kommer de nu ut med sin första fotobok ”Watching humans watching”.

Det är en bok som betraktar den lilla människans möte med den storslagna naturen. Ett möte där man känner en kärlek till de båda och där människan i kontrast till naturen är en förutsättning för helhetsupplevelsen.

Att säga att tankarna drar sig åt Caspar Friedrichs motiv på den lilla människan i det stora landskapet, är väl aningen uttjatat i dessa sammanhang, men dock, influenserna finns där, och utgör ett modernt komplement för umgänget mellan människa och natur, där naturen inte är en självklar del av samhället, utan något som man längtar efter och i bland besöker.

Boken släpps den 4 november i samband med en separat utställning Galleriet Swedish Photography i Berlin mellan den 4 Nov – 17 Dec.

Annons

Om Holmberger

Grafical Designer, photographer and Multijournalist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: