Nånstans söder om polcirkeln

Att bläddra i förlagens kataloger över utgivna och kommande böcker är bland det roligaste som finns. Just nu är det höstens böcker från förlaget Abrams Books som förhäxat mig i flera timmar. Vi ska ta hem fler av den fantastiska boken Equus till nästa fotomässa i november eftersom fotografen Tim Flach kommer dit … och då kan ju även lite annat smått och gott åka med i samma leverans. Deras höstkatalog innehåller massor, både fotoböcker samt vackra presentböcker och man blir som ett barn i en godisaffär.

Till fotomässan i Göteborg i våras, beställde vi just Equus. Men nånting gick snett. Boken hann inte fram i tid utan landade istället vid vår trappa några dagar efter mässan. Det blev både en och två sömnlösa nätter med funderingar vad vi skulle göra med alla dessa böcker (eller så var det träningsvärken av att bära dem). Skicka tillbaka dem var lika dyrt som att behålla dem. Så vi kom fram till att ”de går väl åt förr eller senare”. Och det har de gjort. Många i Rimforsa har fått den som present, eftersom vi alltid föreslagit den när någon letat presenter, oavsett om presenten varit till ung eller gammal.

Därför var vi inte oroliga när en Phaidon-leverans inte kom i tid till bokmässan i Göteborg. Vi hoppades att just de böckerna skulle gå åt som glass i sommarvärmen på Borås fotofestival istället, i och med att det var huvudsakligen böcker av den engelske fotografen Martin Parr, som var på plats i Borås och som hade lovat att signera sina böcker.

Försvunna böcker är inget ovanligt har vi lärt oss nu. Efter bokmässan försvann alla böcker som skulle till Borås. Det var ju bara en vecka mellan de två evenemangen och därför hade vi packat boråsböckerna på en separat lastpall. Men när våra lastpallar från bokmässan till slut anlände till vårt lager i Rimforsa saknades just den pallen som Boråsböckerna var lastade på.
Tur i oturen stod de kvar på Svenska Mässans lastgård i Göteborg , så det fick bli en extra tripp dit innan vi började packa upp i Borås. Men de kunde ju ha varit precis var som helst söder om polcirkeln. Och tillsammans med pallen hittade vi även våra försvunna lådor från Phaidon.

Vi stuvade raskt in pallens två översta lager i vår underbara Jumper och hade sedan en kanonhelg i Borås trots att vädergudarna öppnat slussporten. Ett jättetrevligt evenemang med ett imponerande program, massor av trevliga besökare och slutsålda böcker.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: