Jumperns första uppdrag

I veckan som var införskaffades vår ‘nya’ skåpbil efter en tids funderande och letande. Kraven var väl inte jättehöga; inte för dyr, inte för skruttig och ett lastutrymme som är minst 2500mm långt. Som alltid när man letar efter nåt, så är det ju sällan den billigaste som man nappar på, men nu blev det faktiskt nästan så…i alla fall billigast i sin ‘årskull’ och storlek. En vit (nästan vit iaf) Citroën Jumper -02 2,8 HDi med 12m3 lastutrymme. Tiden får utvisa om det var rätt köp.

Inte vår Jumper, 'lånad' bild :-O

Lite skruttig…ja, som alla begagnade transportbilar verkar vara. Inte för dyr…nää, billigast i årskullen med rätt storlek. Och lastutrymmet är 3300mm långt, 1800mm högt (nästan ståhöjd 😉 ) och lastar långt över ett ton. Serviceboken ifylld tills i somras vid dryga 20000 mil bådar gott…en hel del bytt och nya däck.

Vi har på sistone fått ‘en hel del’ beställningar på studentlitteratur…vi visste ju inte från början om vi skulle få 10, 100 eller 1000 beställningar, så att beställa hem böcker i förväg på spekulation var uteslutet. Det mesta kom hem som det skulle…utom de engelska titlarna. Det tar ju alltid lite extra tid och nu blev beställningen så stor att förlaget inte visste hur de skulle få det till Sverige…kan det vara så att enstaka paket kan de flyga hit, men när det blir en pall eller två, så måste de vänta på att Engelska kanalen fryser, så att lastbilarna kan ta sig över?

The Photography Book

Nåja, vi fick själva beställa transport och till slut landar pallarna två, i Göteborg. Bestämmer med åkeriet att jag hämtar den ena pallen själv, så vi hinner börja packa minst hälften av alla restordrar på kvällen och morgonen därpå och få iväg dom innan helgen. Så får pall nummer två lunka i vanlig fart och komma fram på fredagen som utlovat. Just nu ångrar jag att jag inte tog båda pallarna i Jumpern, den hade ju definitivt ‘pallat’ det, både i lastkapacitet och motorstyrka (häftigt att ha ett halvt ton i bagaget och bilen fortfarande kan accelerera i Ulricehamnsbacken…på femmans växel).

Pall nummer två kom inte på fredagen som utlovat! Vågade inte riktigt chansa på att ta med två pallar på jungfrufärden med Jumpern…det har man ju sett o hört hur det gått för andra tidigare…typ Wasaskeppet. Hade dessutom en mardrömsfärd i hyfsat färskt minne när vi skulle till Bokmässan förra året i en hyrd LT31 med flak. Jönköpingsbacken gick på tvåan…i 30km/h…för det var väl inte på ettan. Vi fick tanka två gånger på väg till Göteborg. Jumpern är ju en racerbil i jämförelse…nästa gång tar jag båda pallarna på en gång 😉

Jumpern, eller vad vi nu ska kalla den?… LeJumper?, LaJumper?, nån som har ett bra, roligt förslag? …är i alla fall numera ‘avpimpad’ från diverse folietextreklam och tvättad och si, den är vit! Bucklorna kvarstår och så gör rostblommorna också. Nu är det dags att ‘pimpa’ den för Neva Books&Pics. Jag utlyser en liten designtävling: Pimpa vår Jumper! Hur ska den se ut med vår logga o annat…riktigt bra förslag premieras med presentkort i denna fullständigt informella tävling.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: